Confidenţialitate

Măsuri anti-COVID mai stricte în Estonia din cauza numărului tot mai mare de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2. Restaurantele vor solicita pașaportul de vaccinare | AUDIO

În urma creşterii numărului de contaminări cu coronavirus, Estonia introduce restricții mai stricte în anumite spaţii publice. Micul stat, cu 1,2 milioane de locuitori, a reuşit să vaccineze cu schema completă 55% din populaţie. Începând de astăzi, cine doreşte să aibă acces la anumite instituții de divertisment, culturale sau sportive trebuie să facă dovada vaccinării împotriva COVID-19 cu schema completă sau a vindecării în urma bolii.

Noile reguli se vor aplica şi în restaurante. Un test negativ pentru COVID-19 nu va mai fi suficient pentru a avea acces în astfel de locuri. Iar de săptămâna viitoare, magazinele şi furnizorii de servicii trebuie să se asigure că orice persoană care va intra în aceste locuri poartă masca în mod corespunzător. Nu va mai fi permisă folosirea de eşarfe sau bucăţi de pânză pe post de mască de protecție. Toate aceste noi reguli se vor aplica până pe 10 ianuarie 2022.

Mai multe ţări de pe continentul european se confruntă cu un nou val de contaminări, în special cele din Europa Centrală şi de Est, unde rata de vaccinare este scăzută. Letonia, ţară vecină cu Estonia, a intrat în carantină joia trecută pentru o lună.

Și Polonia anunță că va fi nevoită să ia în calcul înăsprirea restricţiilor legate de COVID-19 dacă numărul zilnic al noilor cazuri va depăşi 7.000 pe zi.

Ministrul polonez al sănătăţii susține că deciziile vor fi luate la începutul lui noiembrie. Pentru prima dată din mai încoace, autoritățile de la Varșovia au raportat sâmbătă peste 6.000 de noi cazuri zilnice de infectări cu SARS COV 2. Creșterea este de 90% faţă de săptămâna trecută. Însă un lockdown nu este deocamdată luat în calcul de autoritățile poloneze.

Sursa Foto: Pixabay

Citește și: Alte 300.000 de doze Pfizer ajung, luni, în România.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.