Confidenţialitate

București: Primăria Generală intensifică tratamentele pentru combaterea țânțarilor

Primăria Capitalei anunță că a intensificat, prin Compania Eco-Igienizare, tratamentele de combatere a țânțarilor, mai cu seamă pe Splaiul Independenței, zona cuprinsă între Eroilor și Universitate, în parcurile Cișmigiu și Izvor și în cartierul Crângași.

PMB precizează că ține legătura zilnic cu Direcția de Sănătate Publică București (DSPMB), iar până la această dată nu au fost confirmate cazuri de West Nile în rândul populației, țânțarii fiind vector de transmitere a acestui virus.

Totodată, Compania Municipală Eco Igienizare a devansat începerea celui de-al cincilea tratament de combatere a țânțarilor, (din cele 14 tratamente programate pentru anul acesta) și acționează în toate parcurile din Capitală: Herăstrău, Cișmigiu, Carol, Tineretului, Parcul Circului, Parcul Floreasca, Parcul Național, Parcul Alexandru Ioan Cuza, etc. Campania se desfășoară zilnic, de la periferia Capitalei către centru, până la acoperirea tuturor zonelor din București.

De asemenea, în zilele următoare, acțiunea de dezinsecție se va desfășura, conform planificării, în toate cartierele Capitalei, pe aliniamentele stradale, pe spațiile verzi dintre blocuri, pe spațiile verzi ale instituțiilor subordonate PMB (spitale, cimitire, etc.), precum și în rețelele de termoficare aparținând Companiei Municipale Termoenergetica, mai adaugă primăria.