Confidenţialitate

București: Marșul biciliștilor, de la 14.30, din Parcul „Regele Mihai I” până în Parcul Tineretului

Un marş al bicicliştilor are loc astăzi, de la ora 14,30, în Bucureşti. Se va porni din Parcul Regele Mihai I –Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle – cu destinația Parcul Tineretului.

La acest marş sunt aşteptaţi toţi cei care se simt, citez, „stingheri într-un oraş al maşinilor”, anunță Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ în România.

Traseul complet al marșului este următorul: Parcul Herăstrău (intrarea Charles de Gaulle) – Bd. Constantin Prezan – Arcul de Triumf – Şos. Kiseleff – Piaţa Victoriei – Şos. Nicolae Titulescu – Pasajul Basarab – Şos. Grozăveşti – întoarcere la Intrarea Grozăveşti – Şos. Grozăveşti – Pasajul Basarab – Şos. Nicolae Titulescu – Piaţa Victoriei – Calea Victoriei – Bd. Regina Elisabeta – Bd. Schitu Măgureanu – Pod Izvor – Splaiul Independenţei – Bd. Libertăţii – Bd. Naţiunile Unite – str. Izvor – Calea 13 Septembrie – Bd. Libertăţii – Bd. Unirii – Bd. Dimitrie Cantemir – Parcul Tineretului.

Cei care vor să parcurgă acest traseu se pot alătura cu bicicletele, cu trotinetele, cu rolele sau…în alergare ușoară, spun organizatorii.

Marșul bicicliștilor este o formă de protest față de „incapacitatea administraţiilor locale de a îmbunătăţi calitatea vieţii bucureştenilor”.

„După ce, în trecut, doamna Firea a dat vina pe Guverne şi chiar pe membrii opoziţiei pentru starea dezastruoasă în care se află oraşul, joi, 12 aprilie, primarul general a recunoscut că administraţia pe care o conduce este vinovată de starea în care se află Centrul Vechi. Acest moment de sinceritate a venit după ce a primit ‘un teanc de fotografii’ cu situaţia din Bucureşti din partea unor oameni trimişi de ea. Pentru că, din păcate, doamna Firea nu a primit fotografii decât din zona învecinată primăriei, sâmbătă, la Marşul bicicliştilor, invităm primarul general la un contact direct cu realitatea infrastructurii urbane din Bucureşti. Fotografii trimişi de primar în Centrul Vechi nu pot cuprinde paleta vastă de probleme, la fel cum nu pot împânzi întreg oraşul. Doamna Firea ar putea să vadă nemijlocit parte dintre problemele bucureştenilor dacă ar parcurge traseul alături de biciclişti.” Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ în România