Confidenţialitate

București: Comitetul pentru Situații de Urgență se întrunește luni. Situația școlilor, analizată | AUDIO

Comitetul pentru Situații de Urgență al Bucureștiului se întrunește luni.

Putătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar București, Roxana Cercel, spune că cel mai sigur, unitățile școlare vor rămâne închise.

Școlile din Capitală au intrat în scenariul roșu acum 2 săptămâni, din cauza atingerii indecelui 3 de infectare cu SARS-CoV-2, dar școlile particulare cer redeschiderea unităților de învățământ.

Se pare că, în ultimele 14 zile, rata de incidență a îmbolnăvirilor nu a scăzut sub 3 la mia de locuitori. Așteptăm indicele, luni dimineață, mai facem o dată un raport, apoi, în funcție de incidență, se convoacă Comitetul și acolo se va hotărî pentru următoarele 14 zile, începând de marți, 3 noiembrie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Asociația Școlilor Particulare va cere în instanță redeschiderea tuturor unităților de învățământ (de stat sau private) care au fost închise prin deciziile comitetelor județene pentru situații de urgență.

Decizia de a închide școlile în funcție de numărul de cazuri dintr-o localitate este discriminatorie, a spus săptămâna aceasta, la Europa FM, președintele asociației, Cristian Comșa:

În plângere menționăm că este o măsură discriminatorie și disproporțională. Înțelegem că este o situație epidemiologică, dar autoritățile trebuiau să adopte un set de măsuri mai amplu – să închidă parcuri, centre comerciale. Nu închizi locuri în care regulile sunt respectate și care nu reprezintă un focar.