Confidenţialitate

București: Autoritățile plimbă cozile de la un sediu la altul

Calvarul de la Pașapoarte pare fără sfârșit. În București, un autocar i-a transportat dimineață pe oameni de la sediul din Pipera, la cel din Piața Amzei, dar de fapt îi plimbă de la o coadă la altă.

De joi, pașapoartele simple temporare sunt eliberate și în Amzei.

La sediul din Pipera, joi dimineață nu mai erau atât de mulți oameni la coadă, un autocar a transportat o parte din cei care asteaptau la coadă către sediul din Pipera. Cozile însă există, am întâlnit și oameni care stăteau de miercuri seară.

Nu au avut încredere să se urce în autocarul pus la dispoziție de Ministerul de Interne.

Subsecretarul de stat din cadrul ministerului, Valeriu Mihai, prezent joi la sediul Pașapoarte din Pipera, declară la Europa FM că în fiecare an situația se repetă, în timpul verii, atunci când mulți români vin să-și înnoiască pașapoartele sau să depună acte pentru a obține pașapoarte pentru copii.

Acesta îi sfătuiește, totuși, pe oameni să vina din timp la Serviciul Pașapoarte, pentru a evita cozile. El reamintește că de luni va funcționa și sediul din Plaza Mall, un centru comercial din cartierul Militari. În paralel cu acel sediu, vor funcționa în continuare și birourile din Pipera.

La sediul din nordul Capitalei vin și oameni din afara Capitalei. O doamnă care aștepta la rând venise joi dimineață din Focșani, în speranța că va obține mai repede pașaportul.

În Piața Amzei, la coadă așteptau, în jurul prânzului, aproape 70-80 de oameni. Acolo nu există bonuri de ordine, oameni se așază la coadă și așteaptă pe un hol îngust. Este foarte cald și apar frecvent certuri între oameni.

În imagine puteți vedea oamenii care își așteaptă rândul la sediul din Piața Amzei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.