Bronzul total este un mit

Adepţii bronzului total, adică şi în zonele intime, ar trebui să îşi recunoască înfrângerea, spun oamenii de ştiinţă, citaţi de BBC.

Ei au dovada că acest lucru este practic imposibil.

Specialiştii de la Universitatea din Edinburgh au observat că există unele părţi ale corpului care se bronzează mai greu. Dar, aceste zone, trebuie protejate mult mai mult decât alte părţi ale corpului. Pentru că riscăm să facem cancer.

Bronzul este un semn că deja pielea a fost afectată de ultraviolete. Corpul luptă în acele momente să limiteze orice alte stricăciuni.

După şase şedinţe la solar, cercetătorii au analizat părţi ale pielii de pe spate şi de pe fese.

Cu aparatură specială, au reuşit să observe exact adâncimea bronzului obţinut.

S-a observat că fesele s-au bronzat mai greu, acestea rămânând mai albe, chiar dacă au fost expuse la fel de mult razelor ultraviolete. Dar, acest lucru nu înseamnă că pielea nu a fost la fel de afectată.

Culoarea bronzului este dată de melanină, o substanţă prezentă în piele, păr şi membranele ochiului.

Melanina determină culoarea pielii şi protejează pielea împotriva radiaţiilor ultraviolete ale soarelui.

Studiul indică faptul că fiecare persoană are unităţi diferite de piele care răspund în mod diferit la razele soarelui. Motiv pentru care, factorul de protecţie a pielii în cremele pe care le folosim atunci când ieşim la plajă, ar trebui să difere de la om la om.

S-a descoperit că cei care au multe aluniţe pe corp, se ard, nu se bronzează, de aceea trebuie să ia măsuri în plus pentru a-şi proteja pielea.