Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: O firmă britanică de utilităţi le-a recomandat clienţilor să îşi ia în brațe animalele de companie ca să se încălzească

O companie britanică de utilităţi și-a cerut scuze după ce a sugerat clienţilor să îşi strângă în braţe animalele de companie sau să mănânce ghimbir pentru a se încălzi și a face economii la facturi, scrie BBC.

Săptămâna trecută, compania Ovo Energy a trimis clienţilor o listă cu 10 modalităţi simple şi ieftine prin care să poată sta la căldură în timpul iernii fără a umbla la termostat. 

Printre recomandări se numărau modalităţi de a utiliza mai eficient sistemele de încălzire, de exemplu prin creşterea suprafeţelor izolate, închiderea uşilor la camerele care nu sunt ocupate sau utilizarea unui termostat inteligent. De asemenea, le-a sugerat clienților să se îmbrace cu pulovere şi şosete de lână, să mănânce alimente care stimulează digestia şi încălzesc corpul, să curețe casa sau să facă un concurs de hula-hoop.

„Lucrăm din greu pentru a identifica soluţii cu sens pe măsură ce ne apropiem de o criză energetică şi recunoaştem că recomandările au fost neinspirate. Ne cerem scuze în mod sincer”, a informat Ovo Group într-un comunicat, după ce mai mulţi parlamentari au criticat al doilea mare furnizor de energie din Marea Britanie.

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.