BOTOȘANI: A fost prins deținutul care nu s-a întors în penitenciar după învoire

Deţinutul care a fost dat în urmărire după ce nu a revenit în penitenciar după o permisie de 24 de ore a fost prins. Bărbatul, condamnat la 15 ani de închisoare pentru viol, a fost depistat pe raza localității Ripiceni din județul Botoșani, în urma unei acțiuni comune desfășurate de polițiști și angajați ai Penitenciarului.

„Reiterăm faptul că, în legătură cu fapta săvârșită va fi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani. De asemenea, pentru persoana condamnată se va declanşa procedura disciplinară şi, în funcţie de rezultatele acesteia, se vor dispune măsurile legale. Având în vedere faptul că fapta săvârşită de deţinutul în cauză este asimilată evadării, menționăm că aceasta se pedepseşte conform prevederilor art. 285 din Codul Penal, cu închisoare de la şase luni la trei ani”, potrivit comunicatului transmis de poliție.

Deținutul executa pedeapsa în regim semideschis, aflându-se în perioada premergătoare analizei în comisia de liberare condiţionată, respectiv luna iulie 2019. El a fost învoit, duminică, pentru a merge acasă pentru 24 de ore, iar luni, la ora 14.00 nu s-a prezentat la unitatea de detenţie, fiind dat în urmărire naţională.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS