Confidenţialitate

Bogdan Hossu, despre creșterea taxelor pe contractele part-time: „Măsura lovește în cetățenii corecți care respectă legea” | AUDIO

Contre politice pe tema contractelor de muncă parțiale. Acestea se transformă în full-time. Există o creștere a contractelor cu normă întreagă, susține Ministerul Muncii după ce USR a acuzat că 100.000 de angajați part-time au rămas șomeri din cauza Guvernului. De la 1 august, pentru contractele de muncă parțiale se plătesc contribuții la nivelul salariului minim.

Ministerul Muncii susține că au crescut contractele de muncă cu normă întreagă de la 5.593.000 la 5.621.537.

Vine ca reacție la acuzele USR care afirmă că peste 100.000 de angajați part-time au rămas șomeri după decizia guvernului de la suprataxa muncă parțială.

Val de critici la adresa măsurii contractelor part-time

Nu doar USR a criticat executivul pentru această măsură, ci și fostul premier, Florin Cîțu, care a scris pe Facebook că decizia trebuie anulată. Iar fostul lider PNL, Ludovic Orban spune că ordonanța nu respecta Constituția.

Principalul argument pentru creșterea taxelor pe contractele part-time, la nivelul salariului minim, a fost eliminarea muncii la negru, conform Guvernului.

În schimb, sindicatele critică această decizie. Bogdan Hossu, președintele Cartel Alfa, spune că măsura lovește tocmai în persoanele corecte, care își declarau oricum respectivele venituri.

Președintele Cartel Alfa: „Contractele part-time lovesc în cetățenii corecți care respectă legea”

„Contractele part-time, după mine, lovesc de fapt în cetățenii corecți care respectă legea justificându-se că este necesar pentru a combate pe cei incorecți. Și există instrumente de control care ar fi trebuit să fie aplicate prin instituțiile abilitate, care sunt în subordinea Ministerului Muncii, respectiv Inspecția Muncii”, a explicat Bogdan Hossu, președintele Cartel Alfa.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vă reamintim că măsura a intrat în vigoare la 1 august.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: SONDAJ. Aproape 60% dintre patronii de companii mici vor concedia angajații part-time din cauza măsurii de suprataxare | AUDIO