Confidenţialitate

Bogdan Glăvan, despre reechilibrarea bugetului țării: Toate componentele statului să fie supuse unui audit, iar întreaga administrație să fie reformată | VIDEO

Bogdan Glăvan, profesor universitar doctor, a fost invitatul Ioanei Ene Dogioiu în emisiunea „Piața Victoriei” la Europa FM. Cum ar trebui reechilibrat bugetul?

Reechilibrarea bugetului țării se poate realiza în două moduri, spune Bogdan Glăvan la Europa FM: o modalitate ar fi una care ține de contabilitatea bugetului, iar o alta ar presupune reformarea întregii administrații.

„Se poate întâmpla într-un mod mecanicist, contabilicesc – cum s-a întâmplat în timpul Guvernului Boc în 2010 când s-au tăiat salarii, au vrut să taie pensii, dar nu s-a putut și atunci s-a diminuat deficitul bugetar – eu personal nu susțin și atunci, la vremea respectivă, nu am susținut pentru că această măsură nu reprezintă niciun fel de reformă în fond”, a explicat Bogdan Glăvan la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

A doua metodă este aceea de a reforma întreaga administrație. Bine ar fi să echilibrăm bugetul la pachet cu alte măsuri și alte reforme”, a mai spus Bogdan Glăvan la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Bogdan Glăvan: Toate componentele statului trebuie să fie supuse unui audit

Bogdan Glăvan spune că acest lucru înseamnă ca toate componentele statului să fie supuse unui audit în ceea ce privește cheltuielile publice și „să încercăm să facem economii în toate aceste domenii, să raționalizăm cheltuielile să vedem unde avem angajați și unde nu este de muncă. Și acolo putem face restructurări. În paralel să facem un audit al veniturilor să vedem de ce nu încasăm banii pe care trebuie să-i încasăm”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Urmărește întreaga emisiune „Piața Victoriei”, moderată de Ioana Ene Dogioiu, aici:â

Sursa foto: Europa FM

Citește și: România ar putea reduce pe termen lung dependența de gaze dacă ar investi mai mult în energia verde, atrage atenția Greenpeace | AUDIO