Confidenţialitate

BNR: Săptămâna de lucru a bugetarilor ar trebui să scadă la 4 zile. Reacția sindicaliștilor | AUDIO

Sindicaliștii reacționează după ce economistul şef al Băncii Naţionale a României, Valentin Lazea, a lansat ideea ca, pentru a scădea deficitul bugetar anul viitor, săptămâna de lucru a bugetarilor ar trebui să scadă de la 5 la 4 zile.

Președintele Blocului Național Sindical Bogdan Hossu a explicat la Europa FM de ce, în opinia lui. o astfel de măsură nu poate fi luată în calcul:

„Practic, ce înseamnă scurtarea de la 5 la 4? Este o formă mascată de dare afară a personalului, scăderea cheltuielilor cu 20% este complet anormală în structura respectivă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 Economistul şef al Băncii Naţionale a României, Valentin Lazea, este de părere că o altă soluție ar putea fi o intrare în sectorul bugetar la 7 ieşiri, care s-a mai aplicat în trecut.

Bogdan Hossu recunoaște că ar fi nvoie de o restructurare, însă numai în anumite instituții ale aparatului administrativ:

„S-ar putea să fie anumite departamente care au o alocare mai mare de număr de personal, se poate face restructurarea acolo cu o singură condiție, dacă înainte s-a făcut o digitalizare și o modernizare adecvată, tocmai ca să nu prejudicieze beneficiarul, care este cetățeanul român.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.