Confidenţialitate

Blue Air nu reia zborurile săptămâna viitoare, ci pe 10 octombrie. Compania invocă lipsa banilor pentru combustibil | AUDIO

Compania de transport aerian Blue Air anunță că va relua zborurile abia pe 10 octombrie, nu de săptămâna viitoare cum era inițial. Compania invocă lipsa banilor pentru a plăti combustibilul dar și alte cheltuieli. Între timp, noi curse TAROM sunt programate pentru a prelua românii din străinătate afectați de anularea zborurilor Blue Air.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Compania Blue Air transmite într-un comunicat de presă că în ultimele zile nivelul vânzărilor de bilete scăzut semnificativ, iar sumele care au fost încasate de procesatorii de plăţi au fost blocate de către aceştia, astfel încât compania nu dispune în acest moment de fondurile necesare plăţii combustibilului şi celorlalte cheltuieli operaţionale, necesare pentru zborurile planificate începând cu data de 12 septembrie. Astfel, conducerea Blue Air a decis că zborurile vor fi reluate peste o lună – pe 10 octombrie.

Compania le cere tuturor pasagerilor cu zboruri programate până în data de 10 octombrie să nu se mai prezinte la aeroporurile de plecare.

Între timp, 160 de români, afectați de suspendarea zborurilor Blue Air, vor fi repatriați din Spania. O aeronavă TAROM va pleca în această seară către Malaga.

Până acum, aproape 400 de români au fost repatriați din Grecia, Israel și Cipru.
Blue Air a decis marți să suspende toate zborurile după ce conturile i-au fost blocate de Administraţia pentru Fondul de Mediu pentru o datorie de aproape 28 de milioane de lei.

Ulterior – la 24 de ore – AFM a suspendat poprirea pe conturile Blue Air și a stabilit un grafic pe 12 luni pentru achitarea datoriei.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: TAROM va efectua curse către Grecia, Cipru și Spania pentru a prelua pasagerii Blue Air, anunță directorul companiei | AUDIO