Confidenţialitate

Blue Air anunță că va returna banii pentru zborurile anulate doar dacă un presuspus investitor va cumpăra compania

Blue Air anunță că toți pasagerii care au cumpărat bilete la zborurile anulate își vor primi banii înapoi doar dacă un presuspus investitor va cumpăra compania și nu menționează nimic despre reluarea zborurilor.

Blue Air precizează doar că 230.000 de persoane sunt afectate de anularea curselor în perioada 6 septembrie – 9 octombrie.

Într-un comunicat de presă, reprezentanții Blue Air susțin că acționarii sunt în discuții cu doi potențiali investitori.

Rambursarea tuturor sumelor datorate pasagerilor depinde de reluarea operațiunilor, dar un factor esențial este aportul în numerar adus de unul dintre cei doi posibili investitori, se precizează în document.

Compania low cost mai menționează că aeroporturile străine și furnizorii de combustibil acceptă colaborarea doar cu plata în avans a serviciilor.

Celor 230.000 de pasageri care au achiziționat bilete la zborurile anulate, Blue Air le-a prezentat 3 opțiuni: reprogramarea călătoriei la următorul zbor disponibil, rambursarea banilor sau rambursarea în portofelul electronic, pentru care Blue Air oferă un bonus de 25% din valoarea biletului.

În acest ultim caz, sumele vor putea fi folosite în vederea achiziționării de bilete imediat ce va începe procesul de vânzare a companiei, susține Blue Air.

Citește și: Ministerul Transporturilor a primit 5 milioane de lei pentru repatrierea românilor afectaţi de suspendarea curselor Blue Air | AUDIO

Foto: Shutterstock