Confidenţialitate

Ministerul Transporturilor a primit 5 milioane de lei pentru repatrierea românilor afectaţi de suspendarea curselor Blue Air | AUDIO

Potrivit Hotărârii de Guvern adoptate azi, Ministerul şi compania TAROM vor răspunde de modul în care folosesc acest ajutor de urgenţă. Purtătorul de cuvânt al Guvernului a anunţat că, de aseară, toate autorităţile şi Ministerele au fost mobilizate pentru a repatria pasagerii afectati de criza Blue Air.

Ulterior, autorităţile vor lua toate măsurile legale pentru a recupera sumele datorate de această companie statului român.

Dan Cărbunaru: Guvernul României a alocat sume suplimentare pentru costurile de repatriere și pentru acordarea unui ajutor de urgență, în total 5 milioane de lei

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Guvernul României a alocat sume suplimentare din fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Guvernului pentru a suplimenta bugetul Ministerului Transporturilor pentru a suporta costurile de repatriere pentru cetățenii români și pentru acordarea unui ajutor financiar de urgență. Aceste costuri sunt 5 milioane de lei”, a spus Dan Cărbunaru.

Dan Cărbunaru: Cheltuielile vor fi recuperate

„Toate aceste cheltuieli urmează să fie recuperate în egală măsură și este ceea ce premierul României a comunicat și în cadrul ședinței de guvern de azi. domnia sa a dispus ca toate autoritățile, toate Ministerele competente să efectueze toate demersurile și să ia toate măsurile legale pentru a recupera sumele datorate de această companie statului român”, a mai explicat Dan Cărbunaru.

La numărul de telefon unic pe care Ministerul de Externe l-a pus de aseară la dispoziţia românilor aflaţi în afara ţării pentru a putea cere ajutor s-au înregistrat până acum 2000 de persoane.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Cursele Blue Air anulate: Guvernul finanțează cu 5 milioane de lei repatrierea românilor rămași prin aeroporturi. Grindeanu: „Cereți despăgubiri” | AUDIO