Confidenţialitate

Bloomberg: Germania redeschide centralele electrice pe bază de cărbune și petrol dacă Rusia oprește livrările de gaze | AUDIO

Germania va reporni centralele electrice pe bază de cărbune și petrol dacă Rusia va opri livrările de gaze către cea mai mare economie europeană. Un decret în acest sens emis de ministrul Economiei urmează să fie prezentat azi, scrie Bloomberg.

Pentru a păstra luminile aprinse și pentru a menține în funcțiune uriașele parcuri industriale, Germania recurge la măsuri disperate și apelează la combustibili murdari, chiar dacă acest lucru înseamnă creșterea emisiilor de carbon, comentează Bloomberg.

15% din producția de electricitate a Germaniei a fost obținută prin utilizarea gazelor naturale în 2021

Anul trecut, 15% din producţia de electricitate a Germaniei a fost obținută prin folosirea gazelor naturale. Acum, dacă vor fi probleme de aprovizionare, gazele ar trebui direcționate cu prioritate spre industrie şi încălzirea locuinţelor.

Pentru producerea de electricitate va fi nevoie să se recurgă la capacităţile nefolosite alte centralelor pe cărbune și petrol

Acestea nu funcționează în prezent, dar vor fi puse în standby, ceea ce va permite operatorilor să furnizeze electricitate la cerere.

Decretul de urgență așteptat de la Ministerul Economiei va permite Guvernului să activeze instalațiile pe cărbune fără aprobarea Parlamentului pentru o perioadă de până la șase luni.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Președintele Consiliului Federal din Germania, la București: „Ieșirea din energiile fosile, singura soluție. Ar fi trebuit început acum 10 ani” | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.