Confidenţialitate

Președintele Consiliului Federal din Germania, la București: „Ieșirea din energiile fosile, singura soluție. Ar fi trebuit început acum 10 ani” | AUDIO

Există o singură alternativă pentru gazul rusesc, aceea de a renunța la combustibilii fosili. Este afirmația făcută de Președintele Consiliului Federal din Germania, aflat în vizită oficială la București.

Bodo Ramelow a precizat că statele europene ar trebui să se îndrepte către energie regenerabilă. Declarațiile au fost făcute într-o conferință susținută alături de președintele Senatului Florin Cîțu:

„Există o singură alternativă și aceea este ieșirea din energiile fosile, este un lucru pe care consider că ar fi trebuit început acum 10 ani, ne trebuie însă foarte mulți bani pentru a ieși complet din aceasta. Sunt niște fonduri la nivel european pe care am putea să ni le asumăm pentru regândirea și restructurarea către energie verfde la nivelul întregii Europe.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În ceea ce privește ajutoarele acordate Ucrainei, oficialul spune că banii care s-ar fi îndreptat în mod normal către Rusia ar trebui redirecționați către Ucraina. Și să fie utilizați pentru reconstrucția Ucrainei după război:

„Este o discuție dificilă care se poartă în Germania, nu cred că este vorba de a da bani Ucrainei ci cred că este vorba de acumularea de datorii iar părerea mea este că toții banii care ar fi urma să curgă înspre Rusia ar trebui depuși într-un cont utilizat ulterior pentru reconstrucția Ucrainei iar în mod clar sunt pentru închiderea robinetului pentru oligarhi și pentru Putin.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Facebook / Florin Cîțu