Confidenţialitate

Rusia vrea să pună în funcțiune rachetele SATAN2 până la finalul toamnei. Nu pot fi interceptate de niciun sistem de apărare | VIDEO

Rusia vrea să pună în funcțiune, până la sfârșitul toamnei, aproape 50 de noi rachete balistice intercontinentale, spune Dmitri Rogozin, directorul agenției spațiale Roscosmos. Este vorba despre rachete de tip Sarmat – denumite și SATAN 2 – care pot fi echipate și cu focoase nucleare. Rusia susține că aceste rachete nu pot fi interceptate de niciun sistem de apărare.

Dmitri Rogozin: O astfel de rachetă balistică poate distruge jumătate din coastele unui continent foarte mare

Rachetele balistice intercontinentale vor fi fabricate în orașul siberian Krasnoyarsk și o astfel de armă poate distruge jumătate din coastele unui continent foarte mare – a spus directorul general al agenției spațiale Roscosmos, Dmitri Rogozin. Rusia și-a propus să folosească astfel de rachete începând din toamnă, a precizat oficialul rus.

 

La sfârșitul lunii aprilie, Rusia a testat pentru prima dată rachetele SATAN2, cu rază de acțiune de până la 18 mii de kilometri

De altfel, încă de la sfârșitul lunii aprilie, Rusia a efectuat prima testare a rachetelor de tip Sarmat. Cunoscute sub denumirea de SATAN2, noile rachete le înlocuiesc pe cele vechi de tip SATAN, au o rază de acțiune de până la 18 mii de kilometri și pot transporta focoase nucleare.

Vladimir Putin: Aceste rachete nu pot fi interceptate de niciun sistem de apărare actual

Luna trecută, președintele Rusiei, Vladmir Putin, spunea că aceste rachete nu pot fi interceptate de niciun sistem de apărare actual și a avertizat țările din Occident să se gândească de două ori când amenință Rusia.

Jurnaliștii CNN atrăgeau atunci atenția că astfel de mesaje sunt adresate în primul rând comunității internaționale, pentru a demonstra tuturor că Rusia e și pe frontul de luptă, dar se ocupă și de producerea de noi arme, dar mai ales mesajul este către populația din Rusia, căreia președintele dorește să-i transmită că aramta e capabilă, modernă și poate continua lupta.

Sursa foto / Colaj: Twitter / Минобороны России

Citește și: Kiev: Sentință pe viață pentru militarul rus Vadim Șișimarin pentru împușcarea unui civil neînarmat | VIDEO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.