Confidenţialitate

Birchall: Voi face tot ce îmi stă în putință să îndeplinesc interimatul cu profesionalism, echilibru

Ana Birchall, propusă ministru interimar al Justiției, dă asigurări publice că își va îndeplini acest mandat cu ”profesionalism, seriozitate și echilibru”, precum și printr-un ”dialog transparent” cu partenerii externi.

”Îi mulțumesc premierului, preşedinţilor coaliţiei de guvernare, precum și colegelor și colegilor mei din PSD şi ALDE pentru încrederea cu care m-au învestit, înțelegând totodată responsabilitatea imensă pe care o presupune portofoliul Justiției. Voi face tot ceea ce îmi stă în putință pentru a îndeplini acest mandat cu profesionalism, seriozitate și echilibru. Îmi doresc ca alături de instituțiile care au atribuții și responsabilități în acest domeniu, de reprezentanți ai societății civile și mass media, precum și printr-un dialog transparent cu partenerii noștri externi să putem asigura bunul mers al justiției, ca o premisă fundamentală a unei democrații consolidate”, a scris Ana Birchall pe Facebook.

Declarația a venit după ce Guvernul a anunțat că ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, este propunerea premierului Sorin Grindeanu pentru a asigura interimatul la ministerul Justiției, nominalizarea fiind trimisă președintelui Klaus Iohannis.