Bioregenerarea cu hormoni de creştere şi celule stem

Bioregenerarea cu hormoni de crestere si celule stem este cea mai noua tehnica pentru o piele mai tanara.

In procesul de imbatranire se pierde 16% din capacitatea de a sintetiza a hormonilor de crestere pentru fiecare 10 ani de viata traiti si dispare 10% din continutul de acid hialuronic.

Prin aceasta metoda se pot sterge ridurile, reintineri pielea de pe corp, regenera parul, trata vergeturile si cicatricile.

Cristina Teaca a stat de vorba cu doctorul Ioan Nedelcu (audio). Acesta ne-a explicat ca in sangele nostru, in piele si in grasime avem celule stem care permit regenerarea anumitor structuri.

Celulele stem din sangele periferic, reinjectat cu factorii de crestere din sangele propriu, regenereaza aspectul fetei si pielea.

Cat priveste grasimea care contine celulele stem, ea este prelucrata in laborator, se izoleaza celulele stem care apoi sunt multiplicate in laborator, se amesteca aceste celule stem cu o parte din grasimea recoltata, se injecteaza si se face remodelaj in acea parte a corpului este este nevoie de o corectura estetica.

Dintr-o vena periferica se recolteaza 20ml de sange care se prelucreaza in laborator si se obtine 6 – 7 ml de concentrat de celule stem si factori de crestere.

Rezultatele incep sa apara cam la 4-5 luni de la prima administrare. Se fac 4 administrari pe an, din 3 in 3 luni. Iar apoi cate doua pe an pentru intretinere.

Regenerarea cu celule stem si hormoni de crestere se poate face la orice varsta, de preferabil la o piele usor imbatranita. Dar nu atat de puternic pentru ca si tratamentul va fi astfel de mai lunga durata.

O alta tehnica de alungare a vergeturilor si a cicatricilor de pe piele: un tratament cu laser dioda cu lumina rece.

Laserul a fost realizat de o companie din Franta si se foloseste pentru terapia vergeturilor, biostimulare antiimbatranire faciala ori corporala, pentru indepartarea acelor pete care ne apar pe piele odata ce inaintam in varsta, in tratamentul acneii ori a cicatricilor produse de acnee sau pentru a preveni caderea parului.

In Romania, acest laser este diponibil intr-o clinica private din Bucuresti.

Doctorul Ioan Nedelcu explica faptul ca pacientul sta culcat, deasupra lui este un dispozitiv care emite o lumina, pacientul nu simte nimic dureros.

Intre 6 si 12 sedinte are nevoie un pacient pentru a se vindeca, intervalul intre doua sedinte este de 7 – 10, cel mult 14 zile.