Confidenţialitate

Bihor: Primarul unei comune, oprit de instanță să candideze pentru al 6-lea mandat, după ce preotul din sat, contracandidatul său, i-a pârât faptele la tribunal | AUDIO

Un primar dintr-o comună bihoreană a fost oprit de judecători să candideze pentru al șaselea mandat, deși Biroul Electoral îi admisese cererea. Judecătorii au aflat, însă, că primarul a fost acuzat în trecut de conflict de interese.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Primarul din comuna Vașcău, Florin Ioan Porge, aflat de 20 de ani în funcție, și-ar fi dorit un nou mandat. Agenția Națională de Integritate l-a găsit incompatibil, după ce în 2018 primarul și-a angajat soția ca manager în cadrul unui proiect comunitar, de unde a câștigat 16.000 de lei, dar cu toate acestea, biroul Electoral i-a admis candidatura.

În schimb, Porge a fost pârât la tribunal de preotul din sat, care, de altfel, este și contracandidatul său.

Judecătoria Beiuș a dat sentință împotriva candidaturii actualului primar, după ce a aflat de raportul negativ de la Agenția Națională de Integritate. Porge a contestat decizia, dar a pierdut atât la Curtea de Apel Oradea, cât și la Înalta Curte de Casație și Justiție. Astfel, actualul primar a primit interdicție de a mai candida pe o perioadă de trei ani de la finalul actualului mandat.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Prahova: Măsuri suplimentarea la Slănic pentru evacuarea localnicilor din zona craterului format pe strada 23 august. DSU: Evacuarea populației se va realiza în cel mai scurt timp | AUDIO | VIDEO