Confidenţialitate

BIG BUILD 2018: ”Simfonia Ciocanelor” – VIDEO

Luni a început BIG BUILD 2018,  evenimentul anual de construcție accelerată și voluntariat organizat de Habitat for Humanity România.

”Simfonia Ciocanelor” este numele de alint primit de melodia creată de sincronizarea voluntarilor atunci când bat în același ritm pentru a ridica în doar 5 zile 8 case, la Cumpăna, în județul Constanța. Spre deosebire de sunetul clasic al unui șantier, la BIG BUILD 2018 sunetul provine dintr-o armonizare incredibilă a voluntarilor care se întâlnesc pentru prima dată într-un asemenea cadru și își unesc forțele pentru a ridica împreună locuințe pentru familii cu posibilități reduse.

Determinarea celor implicați a făcut ca începând chiar din prima zi casele să prindă contur și să ajungă de la fundație până la structura acoperișului.  Este doar unul dintre recordurile de care se declară impresionați și specialiști, dar și unul dintre motivele pentru care sunt voluntari care aleg să revină pe șantierele BIG BUILD pentru a clădi un viitor mai bun pentru familiile care nu și-au permis până acum condiții decente pentru locuire.

Terenul pe care sunt construite casele este oferit de Primăria Comunei Cumpăna, iar costurile de construcție a caselor provin din donațiile în bani sau materiale de construcții oferite de sponsorii proiectului și din fondurile strânse de voluntarii care ajută pe șantier.

Marius Mantea a surprins pentru europafm.ro ”Simfonia Ciocanelor”  și modul în care voluntarii lucrează împreună, la Cumpăna, pentru a ridica 8 case în doar 5 zile:

Șantierul BIG BUILD 2018

FOTO: Marius Mantea