Beneficiile pentru sănătate ale spanacului

Bogat in substante nutritive, spanacul ofera aproape jumatate din necesarul zilnic de vitamina A.

In plus, spanacul ofera 14% din necesarul zilnic de vitamina C. Dar, spanacul este bogat si in fier, calciu, acid folic, vitamina K si fibre.

O cana de spanac contine aproximativ 20% din doza zilnica recomandata de fibre care ajuta la digestie, previn constipatia, echilibreaza zaharul din sange si ofera senzatie de satietate.

Spanacul ofera o protectie importanta impotriva aparitei cancerului de prostata.

Aceste frunze verzi contin si vitamina C, vitamina E, betacaroten, mangan, zinc si selenium. Toate acestea lupta impotriva aparitiei osteoporozei, aterosclerozei si hipertensiunii arteriale. Iar luteina protejeaza ochii de aparitia cataractei.

Spanacul contine cantitati mari de vitamina A care ajuta la pastrarea sanatatii pielii, previne aparitia acneei si chiar a ridurilor.

O cana de spanac fiert este buna impotriva declansarii aterosclerozei, bolilor cardiovasculare si accidentelor vasculare cerebrale.

Abundenta de vitamina K din spanac contribue foarte mult la formarea unui sistem nervos sanatos la fel si a functiei cerebrale.