Confidenţialitate

Beatrice Rancea, suspendată din conducerea Operei Iași

Ministerul Culturii anunță printr-un comunicat de presă că a dispus suspendarea contractului lui Beatrice Rancea privind funcția de manager al Operei Naționale din Iași.

Decizia, după ce DIICOT a dispus măsura controlului judiciar pentru aceasta.

„Ministerul Culturii va respecta toate procedurile legale cât timp eu am în responsabilitate mandatul acestui minister. Asigur atât angajații Operei Naționale Iași, cât și publicul ieșean, că vom urma pașii necesari pentru ca activitatea instituției să nu fie perturbată de această anchetă și de măsurile ce se impun”, a declarat Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Reamintim, acuzațiile care planează lui Beatrice Rancea sunt delapidare, fals și deturnare de fonduri. Procurorii DIICOT au afirmat că gruparea condusă de aceasta ar fi plătit cu banii statului servicii și produse fictive.

Începând din 2014, un grup infracțional condus de managerul operelor din București și din Iași ar fi folosit discreționar subvențiile de la bugtul de stat, susține DIICOT, într-un comunicat de presă.

Opera din Iași a fost verificată anul trecut, în două rânduri, de către Corpul de control al ministrului Culturii, dar și de către inspectorii Curții de Conturi.

Ambele instituții au constatat mai multe nereguli legate de achizițiile publice.