Confidenţialitate

Beatrice Rancea, director al Operei din Iași, plasată sub control judiciar | AUDIO

Beatrice Rancea, directorul Operei din Iași și încă 10 angajați ai instituției au fost puși sub control judiciar. Măsura a fost luată de procurorii DIICOT într-un dosar de delapidare cu un prejudiciu estimat la 5 milioane de lei.
Acuzațiile care planează asupra managerului Operei Naționale Române din Iași sunt delapidare, fals și deturnare de fonduri. Procurorii DIICOT au afirmat că gruparea condusă de Beatrice Rancea ar fi plătit cu banii statului servicii și produse fictive.

Tot anchetatorii mai afirmă că subvenții primite de la Ministerul Culturii au fost folosite în interes personal. Potrivit DIICOT, activitatea infracțională a grupării Rancea ar fi acoperit atât întreaba gamă a achizițiilor cât și plata colaboratorilor și a chiriilor.

Amintim că, în decembrie 2019, la rectificarea bugetară, ONRI a primit 2950 mii lei. Despre această sumă, Simona Gogan, fostul contabil șef al ONRI a spus că ar fi fost cheltuită în mod discreționar și cu încălcarea legii, acest lucru fiind realizat la indicațiile managerului Beatrice Rancea.

Alături de Beatrice Rancea au fost puți sub control judiciar în același dosar și alți 10 angajați ai ONRI. Dat fiind faptele de natură penală pentru care este cercetată Beatrice Rancea, ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu ar trebui să numească în scurt timp un director interimar la ONRI.

Sursa foto: George Călin, INQUAM Photos

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Silvia Craus