Baroul București discută pe 31 august despre o eventuală excludere a lui Victor Ponta

    Baroul București discută peste o săptămână, pe 31 august,  despre o eventuală excludere a lui Victor Ponta din Barou.

Cea care a cerut acest lucru este Monica Macovei, care atrage atenția că fostul premier făcea parte din Baroul București grație doctoratului care, între timp, s-a dovedit a fi un furt intelectual.

Decanul Baroului București,  Ion Dragne, a precizat că la ședința din 31 august au fost invitați și Victor Ponta și Monica Macovei.

Vă fac o precizare, nu avem o procedură disciplinară în care doamna Macovei este petenta și domnul Ponta este persoana împotriva căruia s-a făcut o plângere disciplinară. Avem o cerere inedită, este oportună, este utilă invitarea celor doi membri ai Baroului București pentru a-și preciza punctul de vedere în scris și pentru a răspunde la eventualele întrebări ale membrilor Consiliului”.

”Prezența este facultativă, iar lipsa lor nu va împiedica dezbaterile și luare unei eventuale decizii”, a subliniat Ion Dragne.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Decanul Baroului București susține că fostul premier a trimis un punct de vedere după cererea Monicăi Macovei însă nu poate face public conținutului acestuia.

Cu permisiunea dvs., nu voi face analiza lui (punctul de vedere al lui Victor Ponta) în public pentru că a fost pentru știința membrilor Consiliului Baroului”, a adăugat Ion Dragne.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Fostul premier Victor Ponta a intrat în Baroul București fără examen, grație diplomei de doctor în Drept.

Titlul i-a fost însă retras recent de Ministrul Educaţiei, întrucât lucrarea s-a dovedit un plagiat.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS