Confidenţialitate

Bacău: Fostul primar și fostul viceprimar, achitați de acuzațiile de abuz în serviciu în procesul deschis de DNA. Decizia este definitivă | AUDIO

Fostul primar al Bacăului, Cosmin Necula, a fost achitat de acuzațiile de abuz în serviciu în procesul deschis de DNA și în care prima instanță îl condamnase la închisoare cu suspendare. Și fostul viceprimar, Dragoș Ștefan, judecat în același dosar, a fost achitat. Decizia Curții de Apel Bacău este definitivă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Fostul primar al Bacăului, Cosmin Necula, și fostul viceprimar, Dragoș Ștefan, au fost judecați pentru un caz de presupus abuz în serviciu din anul 2017. Atunci, într-o ședință a Consiliului Local Bacău, s-au alocat mai multe sume ca finanțări nerambursabile. Cei doi au fost acuzați că ar fi deturnat banii care ar fi trebuit să finanțeze organizarea unei competiții de pescuit sportiv, suma, peste 500 de mii de lei, ajungând în schimb la ascociația sportivă Aerostar și la Asociația Nevăzătorilor.

Într-o primă fază, dosarul, cercetat de procurorii locali, a fost clasat, dar în urma contestațiilor venite din partea unui consilier local, dosarul a ajuns la DNA Bacău, care a finalizat ancheta cu un rechizitoriu. Cei doi au fost condamnați inițial de Tribunalul Neamț la pedepse cu închisoarea cu suspendare pentru abuz în serviciu. Amândoi au contestat decizia, iar acum dosarul a ajuns la final, cu un verdict definitiv. Curtea de Apel Bacău i-a achitat pe foștii șefi din Primăria Bacău, magistrații stabilind că nici unul dintre ei nu a comis fapta pentru care au fost judecați cu forma de vinovăție prevăzută de lege.

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Alegeri locale. PSD și PNL ar fi decis asupra unor candidați comuni pentru numai 3 dintre sectoarele Capitalei | AUDIO