Confidenţialitate

Alegeri locale. PSD și PNL ar fi decis asupra unor candidați comuni pentru numai 3 dintre sectoarele Capitalei | AUDIO

Cele mai mari partide parlamentare, PSD și PNL, nu reușesc să găsească un candidat la Primăria Capitalei. Au fost discuții în coaliție joi seară, dar partenerii politici au reușit să cadă de acord doar asupra unor candidaturi comune la trei sectoare din București – 1, 2 și 5, potrivit unor surse citate de presa centrală. 

Discuțiile se vor relua la începutul săptămânii viitoare

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit unor surse politice, partidele coaliției de guvernare nu au reușit să decidă în ședința de joi dacă vor avea un candidat comun la Primăria Capitalei sau dacă merg cu candidați proprii, iar negocierile vor continua în zilele următoare. PSD și PNL au hotărât, în schimb, să aibă candidați comuni la sectoarele din București. 5 ore a durat ședința coaliției în care s-a discutat despre candidații la alegerile locale.

Președintele Consiliului Național PSD, Vasile Dîncu, a spus la Digi24 că au apărut alți potențiali candidați la Primăria Capitalei, însă nu a dat nume. În spațiul public s-a vehiculat că Sebastian Burduja ar urma să intre în cursă la alegerile locale. În timp ce unele surse spun că ar urma să candideze la Primăria Generală, altele susțin că va fi pe listă pentru o primărie de sector. Vasile Dîncu spune că nu ar fi înțelept nici ca Gabriela Firea, nici ca Sebastian Burduja să candideze la Primăria Capitalei, pentru că nu ar primi voturi de la electoratul celuilalt partid.

Surse G4Media susțin că vor fi candidaturi comune la toate cele 6 sectoare. Primarii Robert Negoiță, Daniel Băluță și Ciprian Ciucu au susținerea PNL și PSD până acum. Sursele HotNews afirmă că Sebastian Burduja este susținut de PNL să candideze la primăria sectorului 1, iar Rareș Hopincă este susținut pentru a candida la primăria sectorului 2. Numele candidaților comuni pentru sectoarele 1,2 și 5 urmează să fie stabilite. Coaliția ar urma să se întâlnească din nou luni.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Alegerile prezidențiale în Rusia încep. Vladimir Putin are 3 contracandidați. Ce spun sondajele | AUDIO