Confidenţialitate

Bacău: Directoarea unei școli a fost demisă după ce a transmis că etnicii maghiari nu vor fi chemați să participe la manifestările de 1 Decembrie

Directoarea unei școli din județul Bacău a fost demisă de Inspectoratul Școlar, după ce aceasta a avut un limbaj reprobabil la adresa unor elevi de etnie maghiară. Totul într-o discuție pe grupul de whatsapp al școlii, în care directoarea a transmis că etnicii maghiari nu vor fi chemați să participe la manifestările de 1 Decembrie.

Cazul a avut loc zilele trecute și este dezvăluit de Ziarul de Bacău. Potrivit sursei citate, directoarea școlii gimnaziale din comuna Pârjol le-a transmis subordonaților să nu invite și elevii aparținînd etniei maghiare la manifestările de Ziua României.

În mesajele transmise profesorilor pe grupul de Whatsapp al școlii ea a folosit un limbaj injurios la adresa etniei, explicând că maghiarii sărbătoresc pe 14 martie, de ziua Ungariei, nu de 1 Decembrie.

Situația a ajuns și la Inspectoratul Școlar, care a declanșat imediat o anchetă.

Iar în urma anchetei, directoarea, care a recunoscut că adresat cuvinte injuriopase, a fost demisă.

Inspectoratul Școlar Bacău condamnă atitudinea directoarei demise, considerând că incidentul este nu doar grav, ci și discriminatoriu, care „e de natură a semăna disensiui artificiale într-o comunitate mică în care domnește respectul și înțelegerea recirprocă”.

Directoarea a fost eliberată din funcție înainte de Ziua Națională.

Foto: Shutterstock

Citește și: Alina Pavelescu, scriitoare: 1 Decembrie era un moment care era sărbătorit mai ales în Transilvania | VIDEO