Confidenţialitate

BAC 2015 – Subiectele de la Istorie și Matematică

Analizarea unui text despre comunism și elaborarea unui eseu despre autonomiile locale și Evul Mediu –  sunt câteva dintre subiectele pe care le-au avut de rezolvat elevii de clasa a 12-a, profilul uman, care au susținut astăzi proba la Istorie a examenului de Bacalaureat.

Pe de altă parte, absolvenții de la profilul real au susținut examenul la Matematică.   Între altele, ei au avut de rezolvat matrice și probleme cu polinoame.

 

Proba obligatorie a examenului de Bacalaureat a fost diferită, în funcție de profil.

Elevii de clasa a 12-a care au urmat profilul uman au susținut examenul la Istorie.

La primul subiect, au avut de analizat 2 texte la prima vedere: unul despre comunism, iar celălalt despre Primul Război Mondial.

La subiectul al doilea au avut de elaborat un eseu despre autonomiile locale şi Evul Mediu, iar la ultimul subiect, elevilor li s-a cerut să scrie, în aproximativ două pagini, un eseu despre preocuparea istoricilor pentru romAnitatea românilor.

Pe de altă parte, absolventii de liceu de la profilul real, tehnologic, de la profilul militar și cel pedagogic au susținut examenul scris la Matematică. Subiectele au fost diferite, în funcție de numărul de ore de la fiecare specializare.

Spre exemplu, la profilul Tehnologic elevii au primit, între altele, legi de compoziţie sau probleme cu polinoame.

Examenul de Bacalaureat continuă vineri cu proba scrisă, la alegere.