Confidenţialitate

Marea Britanie a înregistrat cea mai ridicată temperatură din istorie. Valorile continuă să crească | VIDEO

Serviciul meteorologic din Marea Britanie a anunțat un record de temperatură marți, 19 iulie: 39.1 grade Celsius la Charlwood, Surrey. Specialiștii au confirmat că este vorba despre cea mai ridicată temperatură din istoria țării.

UPDATE 17:13. Profesor la Met Office, despre recordul de temperatură din Marea Britanie: „Nu mă așteptam, în toată cariera mea, să văd astfel de temperaturi”

„Nu mă așteptam la așa ceva în toată cariera mea, nu mă așteptam să văd astfel de temperaturi, dar iată că Marea Britanie tocmai a depășit 40 de grade Celsius pentru prima oară”, a spus șeful departamentului de Știință și Tehnologie de la Met Office.

„Cumva este o cifră arbitrară pentru că vedem deja impactul valurilor de căldură chiar și în cazul temperaturilor mai mici, însă pentru mine reprezintă un semnal în privința schimbărilor climatice, iar aceste schimbări climatice vor continua”, a adăugat Stephen Belcher.

 

UPDATE 15:18. Marea Britanie a înregistrat o temperatură de peste 40 de grade Celsius în jurul orei 15:00

A fost înregistrată, pentru prima dată în istoria Marii Britanii, temperatura de 40.2 grade Celsius. Meteorologii anunță că temperaturile continuă să crească.

 

Știre inițială

Locuitorii din Marea Britanie se așteaptă la temperaturi și mai mari de 39.1 grade Celsius după ce a fost înregistrată cea mai ridicată temperatură din istoria țării chiar înainte de ora prânzului.

La ora 11:00, temperatura era de 36.9 grade Celsius în zona Grădinii Botanice Regale în Kew – vestul Londrei, conform meteorologilor din Marea Britanie, relatează CNN.

Alte părți din vestul Londrei, cum ar fi Heathrow sau St. James Park din centrul Londrei, au întâmpinat temperaturi de 36.6 de grade Celsius la ora 11:00.

 

Meteorologii din Marea Britanie au declarat că temperaturile continuă să crească marți după-amiază.

 

Poliția din Belford, Anglia, a postat pe contul de Twitter o fotografie cu o porțiune din Autostrada A14 din zona Cambridgeshire care a arată, scriu oficialii, ca un „skatepark” după ce a fost deformată de canicula de luni.

„Din păcate, suprafața drumului nu face față acestor temperaturi”, au mai scris polițiștii pe Twitter.

 

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: ANM: Prognoza meteo pentru următoarele zile. Vineri, 40 de grade Celsius în vestul și sudul României | AUDIO