Confidenţialitate

Averile lui Roman Abramovici și ale altor 6 oligarhi ruși, înghețate de către autoritățile britanice | AUDIO

Oligarhul rus Roman Abramovici, patronul clubului Chelsea, a fost sancționat de autoritățile britanice, ca urmare a invaziei ruse în Ucraina. I-au fost înghețate conturile și i-au fost impuse restricții de călătorie.

Survolarea avioanelor rusești, unele deținute de mai mulți oligarhi, apropiați de Vladimir Putin, a fost interzisă în Marea Britanie, iar aeronavele pot fi confiscate în cazul în care încalcă interdicția, scrie UNIAN, agenția de presă ucraineană.

Pe lângă interdicțiile de călătorie, au fost înghețate și toate activele pe care 7 oligarhi le dețin în Regatul Unit. Împreună, aceștia dețin peste 15 miliarde de dolari.

Printre afaceriștii ruși sancționați de guvernul britanic se numără și Roman Abramovici.

Acesta anunța în urmă cu câteva zile că a scos la vânzare clubul Chelsea Londra, imediat după izbucnirea războiului din Ucraina.

Deși sancțiunile aplicate de Marea Britanie interzic vânzarea echipei din Premier League, clubul a primit derogare pentru a putea disputa meciuri de fotbal în continuare.

Cu toate acestea, doar cei care au abonamente plătite în avans vor mai putea intra pe stadion. Bilete noi nu vor mai putea fi vândute. De asemenea, magazinul clubului va fi închis.

„Cluburile de fotbal fac parte din cultura noastră. Ne angajăm să le protejăm”, a explicat ministrul britanic al sportului, citat de Reuters.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Profimedia / AFP

Citește și: Concluziile negocierii Rusia-Ucraina: Kuleba cere coridoare umanitare, Lavrov spune că Occidentul „acționează periculos” | VIDEO