Autosuspendarea premierului Ponta, pe masa preşedintelui Iohannis

Din Turcia, unde se recuperează după operaţia la genunchi, Victor Ponta va trimite la Palatul Cotroceni, în această dimineaţă, solicitarea de autosuspendare din funcţia de premier pe motive medicale, dorind să fie înlocuit temporar cu vicepremierul Gabriel Oprea, cel care a asigurat interimatul şi săptămâna trecută.

Preşedintele Klaus Iohannis poate desemna orice persoană din executiv să preia prerogativele.

Medicul Ionuţ Codorean, care l-a însoţit pe Victor Ponta la Istanbul, declara – ieri – că intervenţia chirurgicală a fost una complicată, iar convalescenţa va dura 5 săptămâni.

În vreme ce social-democraţii susţin că activitatea guvernului nu va fi perturbată de absenţa prelungită a lui Victor Ponta, liberalii consideră că acesta s-a “autoexilat” în Turcia pentru a trage de timp, în contextul anchetei de corupţie ce îl are în centru. Co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a cerut din nou demisia liderului PSD din fruntea executivului.

Aseară, într-o intervenţie tv, Victor Ponta mărturisea că nu a mai vorbit cu şeful statului din 5 iunie, ziua în care i-a cerut demisia ca urmare a punerii sub urmărire penală.