Confidenţialitate

Autoritățile suspendă toate zborurile către și dinspre Italia, pe toate aeroporturile din țară | AUDIO

Măsuri fără precedent luate de autorități și anunțate târziu, după miezul nopții.

Au fost suspendate pentru două săptămâni toate zborurile către și dinspre Italia, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

Toate cazurile confirmate până acum în România au ca sursă Italia, iar în peninsulă situația s-a deteriorat în ritm alert în ultimele zile.

În același timp, ministrul de Interne, Marcel Vela, a făcut un apel la cetățenii care vin din țări afectate să nu mintă cu privire la traseul avut.

Declarațiile au fost făcute la finalul ședinței Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, convocat duminică seara la sediul Ministerului de Interne.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“Am decis să aprobăm suspendarea zborurilor spre Italia și dinspre Italia către România, din 9 martie 2020, până pe 23 martie 2020, ora 12.

 

Refuzul sau anunțarea falsă a destinației se consideră fals și se pedepsește.

Se permite accesul în România a cetățenilor străini care vin în țară din Iran, China, Coreea de Sud și Italia doar dacă intră în carantină.

Să nu facă ce a făcut un cetățean român care a spus că vine din Germania, dar venea din Italia și era infectat. MAI va intensifica controalele, vor fi verificări ample și până la urmă adevărul se află.”

Istoric:

Amintim că duminică au fost confirmate două cazuri de infectare cu coronavirus, în București și în Mureș astfel că la nivel național, numărul total de cazuri a ajuns la 15.

Tot duminică, Raed Arafat a anunțat că nu se va mai putea organiza niciun fel de eveniment care adună mai mult de o mie de participanți, până pe 31 martie.

În ceea ce privește Italia, autoritățile sanitare au raportat, duminică, 133 de noi decese cauzate de coronavirus. Bilanțul deceselor din Peninsulă urcă astfel la 366, în timp ce numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 7.375.