Confidenţialitate

Evenimentele la care participă mai mult de o mie de persoane, interzise în România din cauza coronavirusului | AUDIO

Evenimentele care implică prezența a mai mult de o mie de persoane devin interzise în România, începând de duminică, a anunţat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Potrivit lui Raed Arafat, poate fi decisă suspendarea cursurilor școlare.

În spitale, stagiile practice ale studenţilor la Medicină au fost sistate până la 31 martie.

Cele mai importante decizii care vor intra în vigoare: S-a aprobat suspendarea cursurilor în școlile în care sunt confirmate cazuri de infecție cu coronavirus.

Interzicem evenimentele unde participă mai mult de o mie de persoane, până la 31 martie. Pentru fiecare eveniment unde sunt mai puțin de o mie de persoane, decizia se va lua la nivel local”, a spus Raed Arafat.

„Am decis să sistăm până la 31 martie stagiile practice în spitale pentru studenții universităților de medicină și farmacie, precum și vizitele aparținătorilor persoanelor internate. Sunt exceptați de la această măsură studenții voluntari”, a adăugat șeful DSU.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sâmbătă au fost confirmate 4 cazuri de Covid-19 în România, între care unul în București.

Cel de-al 13-lea caz de infectare a fost raportat, sâmbătă seară, la un bărbat de 72 de ani din Galaţi.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Horaţiu Moldovan a declarat că toţi pacienţii infectaţi cu coronavirus sunt în stare bună.

“Cei mai mulţi nu prezintă simptome şi au o stare generală bună. (…) Patru persoane care au fost externate. (…) Toţi pacienţii se află în stare bună. Nu avem pacienţi în stare critică”, a spus acesta. Potrivit lui Moldovan, duminică, 15 persoane se află în carantină, iar 12.734 în autoizolare la domiciliu.

Premierul italian Giuseppe Conte a anunțat, sâmbătă noaptea, că se impune carantină pentru tot nordul Italiei. Astfel, cel puțin 15 milioane de persoane sunt acum blocate în regiunea Lombardia.