Confidenţialitate

Al 14-lea caz de coronavirus în România, la o femei de 42 de ani din București

Cel de-al 14-lea caz de infectare cu noul coronavirus a fost confirmat în România, la o femeie de 42 de ani din București, au anunțat reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică (GCS). Ea se află într-un centru de carantină din Capitală și va fi transferată la Spitalul Matei Balș.

„Caz nou de coronavirus (nr. 14), femeie, 42 de ani, București. Este contact apropiat al bărbatului de 49 de ani, din București, confirmat pozitiv în cursul zilei de sâmbătă. Femeia se află în centrul de carantină București și urmează să fie transferată la Matei Balș”, au transmis cei de la GCS, într-o informare de presă.

Bărbatul din București, în vârstă de 49 de ani,care s-a întors din Roma, Italia pe 27 februarie, dintr-o zonă neafectată, a fost cel de-al 12-lea caz confirmat.

El s-a prezentat seara trecută la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș cu febră, dar cu simptomatologie care nu intra în definiția de caz COVID-19. Ulterior i-au fost recoltate probe și pentru că persoana a călătorit în Italia a fost decis să i se recolteze probe și pentru coronavirus.

Acesta a fost primul caz depistat în București. Bărbatul le-a spus medicilor că a stat acasă în această perioadă, de la revenirea în țară.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a anunțat că până duminică, în România 15 persoane sunt în carantină instituționalizată.

În țara noastră, situația, duminică la prânz, arăta că 12.734 de persoane se află în auto-izolare.