Confidenţialitate

CORONAVIRUS: Numărul de îmbolnăviri a ajuns la 15. Nou caz în Mureş

Potrivit unei informări a Ministerului Sănătăţii, noul caz a este o femeie de 70 de ani, din Mureş. Este al doilea caz, din data de 8 martie.

„Persoana se afla în izolare la domiciliu din data de 6 martie a.c., întrucât a revenit în țară din Italia (Ancona/ Bologna). În cursul zilei de ieri (sâmbătă – n.r.) i-au fost recoltate probe, după ce femeia a avut dificultăți de respirație, tuse și febră. Femeia va fi transportată cu izoleta pentru internare la Spitalul de boli infecțioase din Cluj”, conform reprezentanților GCS.

Anunțul vine la scurt timp după ce un al doilea caz de infectare cu noul virus a fost anunțat în București.

Referitor la cazul din Capitală, este vorba despre o femeie, 42 de ani care este „contact apropiat al bărbatului de 49 de ani, din București, confirmat pozitiv în cursul zilei de ieri (sâmbătă – n.r.)”.

„Femeia de 42 de ani se află în centrul de carantină București și urmează să fie transferată la Matei Balș”, arată informarea de presă a GCS.

Bărbatul din București, în vârstă de 49 de ani,care s-a întors din Roma, Italia pe 27 februarie, dintr-o zonă neafectată, a fost cel de-al 12-lea caz confirmat.

El s-a prezentat seara trecută la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș cu febră, dar cu simptomatologie care nu intra în definiția de caz COVID-19. Ulterior i-au fost recoltate probe și pentru că persoana a călătorit în Italia a fost decis să i se recolteze probe și pentru coronavirus.

Acesta a fost primul caz depistat în București. Bărbatul le-a spus medicilor că a stat acasă în această perioadă, de la revenirea în țară.