Confidenţialitate

Autoritățile din Rusia înființează la frontiera cu Georgia un punct mobil de recrutare, după ce numărul rușilor care au trecut granița s-a dublat

Informația a fost transmisă de către agenția de știri Nexta, care prezintă mai multe vehicule militare ce se îndreapta către graniță. Potrivit ministerului de interne din Georgia, de când președintele rus Vladmir Putin a ordonat mobilizarea, numărul rușilor care au trecut granița în Georgia s-a dublat.

Un convoi de vehicule militare rusești a pornit din Vladikavkaz, capitala Osetiei de Nord, către granița cu Georgia, unde se va deschide un punct mobil de înrolare în armată pentru ruși, scrie Agenția Nexta, care prezintă imagini cu mașinile militare.

Aceeași agenție scrie că informația a fost anunțată de ministrul de interne din Osetia de Nord, care se învecinează cu Georgia.

10.000 de ruși trec zilnic granița în Georgia, arată datele Ministerului de Interne de la Tbilisi.

Instituția menționează că înaintea ordinului de mobilizare dat de Vladimir Putin, erau de două ori mai puțini ruși care treceau granița în Georgia.

Recrutările pentru război continuă pe tot teritoriul Federației Ruse.

Recruții nu au voie cu smartphone la război, așa că, în ultima săptămână, vânzările de telefoane cu taste au crescut de 3,5 ori în Rusia.

Și totuși, într-un clip video apărut pe Twitter, mai mulți bașchiri, grup etnic de origine turcă și religie musulmană din Rusia apar filmându-se cu telefoane inteligente, iar în loc de arme, au luat cu ei, în autocar, un acordeon.

Citește și: Maia Sandu: „Luăm în calcul retragerea cetățeniei moldovene pentru cei care luptă de partea agresorului. Există riscul de mobilizare la război în estul Republicii Moldova” | AUDIO

Foto: Twitter / Nexta