Confidenţialitate

Audieri la DIICOT Neamț în cazul fetei care ar fi murit în urma consumului de droguri. Avocatul familiei: Dosarul nu include, deocamdată, și acuzația de viol | AUDIO

Au fost audieri la DIICOT Neamț în cazul adolescentei care se presupune că a murit în urma consumului de droguri. Este vorba despre tânăra care plecase din București la Piatra Neamț pentru un concurs școlar, dar care a decedat în casa unui tânăr pe care îl cunoscuse pe internet. Părinții fetei au venit din București în Neamț pentru a da declarații în fața anchetatorilor. 7 ore au durat audierile.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Drogurile sintetice pot curma vieți – atrag atenția autoritățile. În corpul fetei au fost descoperite trei substanțe sintetice, considerate droguri de risc și despre care anchetatorii spun că i-ar fi adus moartea. Avocatul familiei victimei, Andrei Lazăr, ridică mai multe semne de întrebare privind modul în care s-a desfășurat ancheta

„Locul nu a fost sigilat, nu au fost ridicate telefoane și o serie de alte dispozitive mobile. Ancheta a debutat cu stângul întrucât poliția de la postul din localitatea respectivă nu a luat o serie de măsuri elementare, nu a fost considerată nici măcar o moarte suspectă”, a explicat avocatul familiei victimei.

Părinții fetei cred că fetei i-au fost date drogurile și a fost abuzată

„Nu doresc să ajungă nimeni în situația noastră” / „Eu am un singur mesaj să vă dau: mă rog la Dumnezeu să deschidă cerurile și să facă dreptate pentru copilul meu. Este monstruos, nu a rămas nimic din noi”, spun părinții fetei.

Avocatul familiei a precizat că dosarul nu include, deocamdată, și acuzația de viol

Se fac, însă, cercetări, având în vedere rănile găsite pe trupul victimei.

„Nu s-a extins acuzația și cu privire la infracțiunea de viol. Se fac cercetări și în acest sens. Determinant va fi tot raportul de necropsie. Era o elevă eminentă cu rezultate excepționale la învățătură. Avea o sumedenie de alte activități sportive, socio-culturale; nu există niciun indiciu că aceasta ar fi consumat vreodată droguri”, a mai spus avocatul familiei victimei.

Să amintim: eleva din București plecase la Piatra Neamț unde ar fi urmat să participe la un concurs de dezbateri organizat de o asociație de elevi. În noaptea de 30 spre 31 iunie nu a ajuns la cazarea pregătită de organizatori, în schimb a mers în locuința unui tânăr de 19 ani din comuna Dumbrava Roșie, judeţul Neamţ, pe care îl cunoscuse pe internet. După câteva ore, mama tânărului a sunat la 112 pentru că eleva intrase în stop cardiorespirator.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Neamț: O femeie și-a mințit prietenul de familie că ar suferi de o boală incurabilă și i-a vândut 2 ani suplimente alimentare pe post de tratament în valoare de 60.000 de euro | AUDIO