Audieri în Parlament după protestul Diasporei | Printre invitaţi: Carmen Dan şi Speranţa Cliseru

Comisia de apărare din Senat îi va audia marţi pe ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, dar şi pe prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, pe tema protestului din 10 august.

Membrii Comisiei i-au invitat la audieri pe Speranţa Cliseru, prefectul Capitalei, – de la ora 13.00, pe Laurenţiu Cazan, şeful dispozitivului care a coordonat activitatea jandarmilor la mitingul din 10 august, – la ora 13.45, şi pe ministrul Carmen Dan – de la ora 14.30, pentru a oferi detalii legate de cauzele violenţelor care au avut loc în Piaţa Victoriei.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunţat că va fi prezentă marţi, la lucrările Comisiei de apărare din Senat, pentru a oferi clarificări despre protestul din 10 august, notează Agerpres.

Peste 700 de plângeri au fost depuse până în prezent la Parchetul General de către persoane care au avut de suferit în urma intervenţiei jandarmilor la protestul din 10 august.

Procurorii militari au deschis un dosar penal în care s-a început urmărirea penală in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de purtare abuzivă, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu în legătură cu modul în care au intervenit jandarmii în timpul protestului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS