Ateliere de Arte Textile deschise vizitatorilor în weekend

Proiectul Cultural Contemporanii întregește seria de evenimente dedicate domeniului artelor decorative, prin oferirea accesului în ateliere de arte textile și prin deschiderea unei expoziții, ambele acțiuni reunite sub numele Zilele Atelierelor Deschise de Arte Textile.

11 artiști vizuali cu specializarea textile vă așteaptă la adresele atelierelor lor din București, în weekendurile 8-9 iulie și 15-16 iulie, în intervalul orar 12:00-20:00.

Artiști implicați în proiect sunt Marijana Bițulescu, Gabriela Cristu, Adriana Dorobanțu, Răzvan Dumitran, Constantina Dumitru, George Gogescu, Irina Hasnaș Hubbard, May Oana Isar, Mihai Moldovanu, Ruxandra Sibil Mermeze, Claudia Mușat, Cela Neamțu, Anca Șesan, Victoria Zidaru și Nicolae Zîmbroianu.

Luni, de la ora 19:00, la Galeria CREART (Piața Alexandru Lahovari 7) va avea loc vernisajul expoziției și lansarea catalogului Zilele Artelor Textile București. Evenimentul expozițional, în parteneriat cu Primăria Municipiului București, prin CREART, va reuni lucrări semnate de 15 artiști vizuali cu specializarea textile, însoțite de fotografii realizate de Claudiu Ciprian Popa.

”Diversitatea opțiunilor artistice identificate în expoziția de față vine să confirme faptul că tapiseria este un domeniu inepuizabil, generos și ofertant ca expresie plastică. Este o expoziţie care atestă faptul că există o multitudine de abordări stilistice și că domeniul are încă multe potenţialităţi de cercetare şi exprimare. Cu siguranță putem vorbi despre artele textile atât la trecut, la prezent dar şi la viitor”, spune Petru Lucaci, Președintele Uniunii Artiștilor Plastici.

Detalii despre artiștii care își vor deschide atelierul în primul weekend al evenimentului Zilele Atelierelor Deschise de Arte Textile sunt disponibile pe site-ul www.ateliere.net și în aplicația pentru smartphone Ateliere (Android și IOS).

Accesul în cadrul evenimentului expozițional și în atelierele artiștilor participanți este liber.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS