Confidenţialitate

11 persoane, între care 6 copii, uciși în Liban în urma unui atac israelian: „Israelul nu este interesat de un război pe două fronturi. Dar dacă este provocat, vom răspunde cu forță”

Bilanțul victimelor ucise de rachete israeliene, miercuri, în sate din sudul Libanului a ajuns la 11 persoane, între care 6 copii, a declarat directorul unui spital municipal. Israelul, între timp, a spus că, prin atacul său, a răspuns unei lovituri de rachetă venite din partea grupării Hezbollah, care i-a ucis unul dintre soldați, relatează Reuters.

Hezbollah și armata israeliană au avut mai multe schimburi de focuri de-a lungul graniței israelo-libaneze timp de peste 4 luni, după ce gruparea înarmată libaneză a lansat rachete de-a lungul frontierei disputate în sprijinul aliatului său palestinian Hamas.

O femeie și cei doi copii ai săi au fost uciși într-un atac israelian asupra satului al-Sawana, au precizat două surse ale securității.

O lovitură asupra unei clădiri din Nabatieh a ucis alți 4 copii, trei femei și un bărbat, potrivit directorului spitalului municipal, Hassan Wazni. 7 persoane au fost, de asemenea, rănite, a spus Wazni pentru Reuters.

Patru luptători Hezbollah au fost uciși în atacuri separate, potrivit grupării.

Hezbollah nu a anunțat miercuri nicio operațiune. Șeful consiliului executiv al Hezbollah a spus însă că atacurile Israelului asupra Libanului „nu pot trece fără un răspuns”.

Un purtător de cuvânt al guvernului israelian a spus presei că ploaia de rachete venită din Liban miercuri dimineață a ucis un soldat israelian și alți 8 au fost spitalizați.

După cum am clarificat de atâtea ori, Israelul nu este interesat de un război pe două fronturi. Dar dacă este provocat, vom răspunde cu forță”, a spus purtătoarea de cuvânt Ilana Stein.

Bombardamentele de la granițe au ucis deja peste 200 de personae în Liban, între care peste 170 de luptători Hezbollah, precum și 12 soldați israelini și 5 civili.

Instituții guvernamentale, școli și Universitatea Libaneză au fost închise joi, în semn de protest față de atacul aerian, precizează AP.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Atac armat la finalul unei parade în Kansas City. O persoană a murit și 21 au fost rănite. Măsurile cerute de președintele Joe Biden | AUDIO