Confidenţialitate

Astmul – simptome și diagnostic

Astmul este una dintre cele mai frecvente afecțiuni cronice, cu un impact major asupra calității vieții. În România, conform Societății Române de Pneumologie, sunt 1.000.000 bolnavi de astm, dar afecțiunea este subdiagnosticată.

Astmul este o boală inflamatorie cronică, cu simptome nespecifice, care pot varia în timp, motiv pentru care este o afecțiune mai greu de diagnosticat.

Simptomul predominant este criza de sufocare, în termeni medicali dispnee. Un pacient astmatic mai poate manifesta respirație șuierătoare, presiune toracică, tuse seacă sau slab productivă, cu expectorație mucoasă, vâscoasă.

Astmul este diagnosticat prin efectuarea unei spirometrii. Aceasta măsoară capacitatea respiratorie a individului, dar este utilizată și pentru a stabili severitatea bolii și a urmări evoluția în timp.

Astmul nu se vindecă însă poate fi ținut sub control dacă pacientul își administrează tratamentul conform recomandărilor medicului.

Astmul este una dintre cele mai frecvente afecțiuni cronice, cu un impact major asupra calității vieții, dar care poate fi ținută sub control. Un pacient cu astm poate face tot ceea ce este la îndemână și pentru un individ sănătos, dacă respectă tratamentul recomandat de medic.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.