Astmul broşic este una dintre cele mai frecvente afecţiuni cronice

Poate să apară la orice vârstă, dar cel mai frecvent apare încă din copilărie. Moștenirea genetică joacă un rol important.

Cele mai frecvente manifestări descrise de persoanele care suferă de astm sunt tusea în special noaptea, senzația de sufocare și respirația șuierătoare. Simptomele sunt declanșate de anumiți factori precum diverși alergeni, infecții respiratorii sau stresul.

Boala astmatică este prezentă însă și în afara crizelor, chiar dacă nu sunt prezente simptome. De aceea primul pas în controlul astmului este testarea. Aceasta se face foarte simplu cu ajutorul unui aparat numit spirometru. În perioada 7-18 mai, în cabinetele medicale de specialitate din toată ţara se vor face testări gratuite pentru depistarea astmului. De asemenea, bucureştenii se pot testa şi în Parcul Tineretului, pe 12 şi 13 mai.

1 din 250 de decese la nivel mondial este cauzat de astmul bronșic. De cele mai multe ori poate fi tratat într-un mod eficient și decesele pot fi prevenite. Primul pas pe care trebuie să-l faceți este să vă testați.