Artă pentru zece orașe: Suzana Dan, Noaptea Albă a Galeriilor

Interviu de Sorin Dragomir

Noaptea Albă a Galeriilor a ajuns la a 10 ediție. Practic, toată noaptea galeriile de artă din București sunt deschise la ora 19 și pot fi vizitate gratuit. Anul acesta, proiectul se extinde în galerii de artă și spaţii alternative din alte nouă oraşe, alături de Bucureşti. E vorba de Arad, Baia Mare, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Craiova, Sibiu, Târgu Mureş şi Timişoara.

În Lumea Europa FM, Suzana Dan, reprezentanta Asociației Ephemair, inițiatoarea evenimentului NAG,  ne spune povestea acestei nopți albe dedicate artei contemporane. 

Un eveniment inedit în programul Nopții Albe a Galeriilor de la București  este deschiderea pentru o noapte a Muzeului de Artă Recentă (MARe – Bulevardul Primăverii 15). Este vorba de primul muzeu privat de artă din România, care va prezenta prin colecţiile şi expoziţiile sale arta contemporană românească şi internaţională într-o manieră proprie.  suzana-dan-noaptea-alba-a-galeriilor-ephemair

De-asemenea, Galeriile Crețulescu vor avea o expoziție pe care o vor vernisa în această perioadă și publicul va avea ocazia până la miezul nopții să viziteze și această expoziție .

Noaptea Albă a Galeriilor capătă în acest an și o dimensiune internațională. Mai mulții invitați din străinătate – reprezentanți ai unor instituții sau organizatori ai unor evenimente culturale de renume – vor participa –pe 2 octombrie la o dezbatere despre culturala contemporană.

Evenimentul principal al ediției din acest an al Nopții Albe a Galeriilor va fi găzduit de ARCUB la  Hanul Gabroveni. Este vorba de NAG Retrospect: Memory Leaks, o expoziție retrospectivă, care cuprinde  lucrările a 32 de artişti. Expoziția propune o întoarcere în timp în  primii nouă ani de desfășurare a celui mai important eveniment cultural nocturn din România dedicat artei contemporane.  Vernisajul va avea loc pe 29 septembrie.

Programul Nopții Albe a Galeriilor începe  la ora 19 și se termină la ora 4.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS