Confidenţialitate

Arad: Tânărul care și-a ucis fiica vitregă, arestat preventiv

Tribunalul Arad a admis, marţi, propunerea procurorilor de arestare preventivă pentru 30 de zile a bărbatului din Arad acuzat că a ucis fetiţa de 4 ani a concubinei sale.

Decizia instanţei vine după ce Beniamin Florin Crişan, în vârstă de 23 de ani, şi-a recunoscut fapta, el declarându-le anchetatorilor că a ucis-o pe fetiţă, după ce a dat-o cu capul de peretele din holul locuinţei, fiind deranjat că micuţa nu îl lăsa în pace şi voia să se joace cu el.

“Inculpatul a declarat că, apropiindu-se de copil, a constatat că fetiţa nu are puls, s-a speriat şi s-a gândit să scape de cadavru, pe care l-a depus într-un geamantan, l-a ambalat practic într-un geamantan. A apelat apoi la o firmă de taximetrie, s-a deplasat cu taxi până în cartierul Bujac din municipiul Arad şi, după ce a ajuns în zona cimitirului, a lăsat cadavrul într-o zonă cu vegetaţie mai stufoasă, plecând de la faţa locului. Mama nu ştia. Născuse de şase zile şi a venit acasă în cursul zilei de luni. A întrebat unde este minora şi concubinul i-a răspuns că se află la vecini. Conform declaraţiei unei martore, persoana care s-a prezentat să facă denunţul la IPJ Arad, este cunoscut ca un consumator de droguri”, a declarat Ruxandra Tarcea, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

Mama fetiţei nu era acasă în momentul crimei, fiind internată în spitalul de maternitate din Arad, unde a născut.

Cuplul mai are un băieţel, care era în casă la momentul crimei.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, organele de anchetă au fost sesizate sâmbătă că, în cartierul Bujac din municipiul Arad, în vecinătatea cimitirului, pe un drum lăturalnic – agricol, a fost identificat un fragment dintr-un membru inferior drept, de natură umană, parţial carbonizat.

Anchetatorii au găsit cadavrul la o distanţă de aproximativ 50 metri de locul în care a fost găsită laba piciorului. Cadavrul prezenta urme de carbonizare în partea inferioară şi lipseau membrele inferioare. Zona în care a fost descoperit cadavrul prezenta urmele unei incendieri.

Procurorii au reuşit să o identifice pe fetiţă, după ce i-au publicat portretul robot şi au cerut ajutorul populaţiei.

O persoană a recunoscut-o pe fetiţă şi s-a prezentat la IPJ Arad, moment în care concubinul mamei a devenit principalul suspect. Iniţial, acesta a declarat că fetiţa a decedat în mod accidental când îi făcea baie, însă ulterior a recunoscut că el a ucis-o şi i-a transportat cadavrul pe un câmp.