Confidenţialitate

Control la un liceu din Arad, unde 20 de elevi au ajuns la spital după ce ar fi fost făcută o deratizare în sălile de curs

Ministerul Sănătății a dispus un control de urgență la Liceul Teoretic “Adam Muller Guttenbrunn” din Arad, unde 20 elevi de la clasele de gimnaziu au ajuns la spital, din cauza unor simptome ce ar fi fost provocate de o deratizare care s-a făcut vineri în sălile de cursuri.

“Se suspicionează faptul că în sălile de curs unde aceștia învață, vineri, 10 ianuarie 2020 au fost efectuate proceduri de Dezinfecție, Desinsecție și Deratizare (DDD) și este posibil ca elevii să fi intrat în contact cu substanțe chimice, care să le fi produs această simptomatologie”, transmite Ministerul.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, Simina Roz, a declarat că elevii au 11, 12 şi 13 ani şi primesc îngijiri. Medicii urmează să decidă dacă unii dintre ei vor rămâne internaţi:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, Constantin Cătană, a declarat ca se verifică dacă s-au respectat toate procedurile la efectuarea deratizării. Reprezentanţii DSP şi ISJ ţin legătura cu părinţii, pentru a-i sfătui să se prezinte la spital la cele mai mici simptome. Până în prezent, mai mulţi părinţi au confirmat că copiii lor se simt rău şi vor fi duşi la UPU.