Confidenţialitate

ARAD: 21 de sirieni și palestinieni, ascunși într-o dubă, prinși de polițiștii de frontieră

Polițiștii de frontieră de la Nădlac au prins 21 de cetățeni din Siria și Palestina, care încercau să treacă ilegal granița în Ungaria, ascunși într-o dubă condusă de un bulgar.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, în noaptea de miercuri spre joi la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat un cetățean bulgar de 42 de ani la volanului unei dube înmatriculate în Turcia, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto pe ruta Turcia – Austria.

În urma verificărilor, în compartimentul marfă al autoutilitarei, au fost descoperiţi ascunşi douăzeci şi unu de cetăţeni străini.

Polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt şaisprezece bărbați, trei femei şi doi minori, cetățeni din Siria şi Palestina. Adulţii au vârste cuprinse între 18 şi 53 de ani, iar minorii au 8, respectiv 10 ani. Aceştia intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Șoferul mașinii este cercetat pentru trafic de migranți, iar cetățenii din Siria și Palestina pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei.