Confidenţialitate

Aproximativ 10.000 de alergători sunt aşteptaţi să participe la Semimaratonul Bucureşti

Aproximativ 10.000 de alergători sunt aşteptaţi să participe weekendul acesta, 4-5 septembrie, la Semimaratonul Bucureşti: 5.000 la probele de sâmbătă, şi alţi 5.000 duminică.

Din cauza regulilor internaţionale în contextul pandemiei, la ediţia din acest an vor lipsi atleţii de elită din străinătate, după cum au anunţat azi organizatorii.

Premiile rămân însă aceleaşi. Se ridică în total la 11.000 de euro pentru toate probele.

În plus, se va acorda şi de această dată un premiu de 1.500 de euro pentru recordul cursei. Alergătorii la semimaraton vor fi nevoiţi să alerge primii 150 de metri cu măşti de protecţie. La fel se va întampla şi la punctul de finiş, acolo unde inevitabil va fi aglomeraţie.

Este a 10-a ediţie a OMV Petrom Bucharest Half Marathon. Vor  avea acces atât persoanele vaccinate, cât şi cele nevaccinate. Organizatorii vor suporta costurile pentru testarea participanţilor care nu sunt vaccinaţi anti-Covid. Cei vaccinaţi trebuie să prezinte un certificat digital European COVID.

Semimaratonul Bucureşti cuprinde în acest an mai multe curse de alergare de 5, 10, 21 kilometri şi ştafetă. Sâmbătă, startul se va da în zona Parcul Izvor la ora 9:00 în proba de 10 km şi la ora 10:45 pentru proba de 5 km. Duminică va fi un singur start, de la ora 8:30, atât pentru semimaraton cât şi pentru ştafetă.