Confidenţialitate

Aproape 60% dintre români spun că o duc mai prost cu banii. Mai bine de jumătate dintre ei se așteaptă ca situația să se înrăutățească

Efectele scumpirilor din ultimul an: aproape 60% dintre români spun că o duc mai prost cu banii. Sunt rezultatele unui sondaj prezentat vineri. Și perspectivele de viitor sunt mai sumbre decât erau în prima jumătate a anului.

Prețurile la utilități sunt principalii vinovați identificați de cei care au răspuns la sondaj pentru înrăutățirea situației. Peste o treime dintre ei au menționat acest factor.

Aproape la fel de mulți au dat vina pe scumpirile la alimente, iar o cincime au vorbit de creșterea prețurilor la carburanți.

Sub 10% dintre cei chestionați s-au declarat afectați de creșterea dobânzilor la credite, deși 40% dintre ei au spus că au cel puțin un credit.

Sondajul a indentificat drept principalele motive de îngrijorare pentru perioada următoare facturile la utilități și creșterea prețurilor de consum.

55% dintre cei care au răspuns spun că se așteaptă ca situația financiară să li se înrăutățească în viitor, față de 40%, media în prima jumătate a anului.

Sondajul a fost făcut online de comparatorul bancar FinZoom.ro, la cererea CEC Bank, luna aceasta, pe 1.250 de persoane.

Foto: Shutterstock

Citește și: Țara noastră, pe ultimul loc la consumul de energie electrică din UE. Românii nu prea au ce scoate din priză pentru a economisi curent, arată Reuters