Confidenţialitate

Aproape 400 de angajați ai Chimcomplex Borzeşti vor fi concediați. Cei disponibilizați vor primi trei salarii compensatorii

Concedieri colective la Chimcomplex Borzeşti. Aproximativ 400 de salariați din cei 1.900 de pe platformele chimice Rm Vâlcea și Onești vor pleca acasă la jumătatea lunii octombrie. 

Cei mai mulți salariați disponibilizați, 300 din totalul de 400, sunt de pe platforma chimică Rm Vâlcea, iar restul de la Onești.

Potrivit contractului colectiv de muncă, fiecare muncitor va pleca acasă cu trei salarii compensatorii. Surse din sindicatul de la Rm Vâlcea susțin că s-au făcut deja liste cu cei care urmează să fie concediați începând cu 15 octombrie.

10% dintre dintre disponibilizați îndeplinesc condițiile de pensionare.

De asemenea, s-a stabilit și noua organigramă după care se va lucra de la jumătatea lunii octombrie, când instalațiile chimice vor fi repornite după revizia generală.

Decizia de reducere a personalului a fost luată ca urmare a creșterii prețurilor la abur industrial, curent electric, gaze naturale.

În plus, producătorul de substanțe chimice se confruntă cu o criză de materii prime.

Chimcomplex Borzeşti este cel mai mare combinat de produse chimice cu două platforme industriale, la Oneşti şi Râmnicu Vâlcea și este o companie strategică pentru economia românească. În prezent are 1.900 de angajați.

Citește și: Coaliția vrea ca schema de plafonare și compensare a energiei să se aplice pentru consumul real, nu pentru cel din anul precedent

Foto: Facebook / Chimcomplex S.A. Borzesti